Pelit Peli

Keskustelun alueella 'Muut: Aiheen vierestä' aloitti Alepallo2, 27.7. 2019.

 1. Alepallo2

  Alepallo2 Elinikäinen kunniajäsen

  Tarkotuksena ois että haluaisin oppia tekemään pelejä.
  joo joo tiedetään pelin tekeminen on tosi monimutkasta
  tota kuulee joka paikasta vanhemmilta, isovanhemmilta ja öö kaikilta
  mutta tietääkö kukaan mitään esim hyviä javascript oppaita. esim kirjastosta? tai vaikka ilmasena
  netistä? jos tiedät niin tänen vaan linkkailemaan ja kertomaan
   
 2. Tapsa

  Tapsa Jäsen

  Hyvää materiaalia JavaScriptistä (≠ Java) löydät esimerkiksi W3schoolsin sivuilta (https://www.w3schools.com/js/). Myös muita oppaita löytyy, jopa suomeksi, kun vain jaksaa etsiä.

  JavaScript, jota käytetään pääasiassa verkossa sekä Node.js-pohjaisissa backendeissä, on kamala kasa täysin epämääräisiä standardeja, tyyppien ristiinrastiin sotkemista. Eri selainten välinen JS-tuki ja yhdenmukaisuus (ES6-standardit, Internet Explorer) on parantunut viime vuosina, mutta on edelleenkin kuvailtavissa "kipuna takapuolessa". Toki esim. Node.js:n ja Electronin päällä verkkopohjaisia ohjelmia voi luoda myös työpöytäkäyttöön vailla huolta eri selainten tukemisesta. Lisäksi oman JS-koodin täydellinen suojaaminen on käytännössä täysin mahdotonta.

  Kannattaa miettiä tarkoin, haluatko toteuttaa pelisi JavaScriptillä vai kenties jollain muulla kielellä (esim. Java [joka EI ole sama kuin JavaScript], C#, C/C++, tai jopa Python). Toki selainpohjaisissa räpellyksissä, joita harrastan itsekin, on se etu, että ne toimivat ilman pitkiä asennusprosesseja. Monille ohjelmointikielille, myös JavaScriptille, on olemassa pelien tekemisessä auttavia kirjastoja (ei se kirjojen lainauspaikka).
   
 3. Alepallo2

  Alepallo2 Elinikäinen kunniajäsen

  Kiitos tapsa mää alan lukemaan noita ja syömään karkkia.
   
 4. Alepallo2

  Alepallo2 Elinikäinen kunniajäsen

  nyt tuli mielee nettä mistä aloittaa? eka kieli? mikä pelimoottori? openGL, unity, UE4 vaiko Godot? unityllä oon koittanu jotain räpeltää
   
 5. videosambo

  videosambo Jäsen

  no siis, Java ja OpenGL on hyvä compo täällee alkuu, tai sit C++ ja OpenGL. Iha sma
   
 6. epe07

  epe07 Tunnettu jäsen

  Godotilla vissiin suht. helppo virittää jotain mutta jos koodata haluat opetella niin kokeile javascriptiä ja html:llää
   
 7. Pilvinen

  Pilvinen Henkilökunta Ylläpitäjä Valvoja

  +1 @epe07

  Godot vaikuttaa ihan sairaan hyvältä. Käytän sitä todennäköisesti seuraavaan (tai nykyiseen, hm?) projektiin. Hyvä lisenssi, mielettömät ominaisuudet suoraan boksista, paljon mahdollisuuksia käyttää sitä eri tavoilla. Nopea luonnostelu. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

  Odotan itse vaan, että miten bindingsit Javan/Kotlin kanssa kehittyy. Ei ihan hirveästi nappaa toi C#, joka on Godotin kielenä vakiona, mutta toisaalta sekin on ottanu hirveästi harppauksia eteenpäin kielenä ja C# syntax on kiehtova.

  Kaikkea löytyy joka osaamisen tasolle. Ehdottomasti jatkoon.

  Unitystä pysyisin itse kaukana. Niiden lisenssiehdot on ihan vitun hirveät, Unityn kehitystiimillä on suu täynnä kakkaa ja loukkauksia, ja se on raskas rupuinen paska, jolle kaikki maksaa mansikoita. Ei vaivan arvoinen.

  :hymy:
   
  • Tietopaketti Tietopaketti x 1
  • Hyödyllinen Hyödyllinen x 1
  • Lista