Auttakaa Miten voi laittaa Spigot 1.14.2 serverille monta maailmaa?

Keskustelun alueella 'Minecraft: Ohjelmointi' aloitti SmaragdiCraftaaja, 4.6. 2019.

 1. Eli en tiedä, millä pluginilla/plugineilla tai miten saa Spigot 1.14.2 serverille monta maailmaa. Joissakin maailmoissa pitäisi olla pelimuotona survival, joissakin pitäisi olla creative ja joissakin adventure. Toisissa maailmoissa pitää olla pvp päällä ja toisissa ei. Maailmoihin pitäisi päästä hubissa olevista portaaleista ja hubin inventoryssä olevasta kompassista. Toisissa maailmoissa pitäisi olla sama inventory ja toisissa ei. En halua myöskään tehdä jokaiselle pelimuodolle ja hubille omaa serveriä.
   
 2. Tapsa

  Tapsa Jäsen

  (En tiedä, kuuluuko kysymys vastauksineen varsinaisesti tälle alueelle, mutta vastaan silti.)

  TL;DR: Hakukoneen käyttö on sallittua. Myös Spigotin resurssisivuilta löytyy plugineita enemmän kuin tarpeeksi. Sieltä hakusanoilla "MultiWorld" tai "Multiverse", "Hub" ja "Portals" löytyvillä lisäosilla päässee pitkälle. Kokeile lokaalisti ennen kuin heität tuotantoon, ja jos resursseja riittää, kannattaa pitää myös Bungeecord tms. servereiden kuormanjako mielessä.

  ---

  En ainakaan suoraan hatusta osaa heittää sellaista pluginia, jossa olisi kaikki etsimäsi toiminnot. Spigotin 1.14(.2)-version plugin-yhteensopivuuksista löytyy lista täältä: https://www.spigotmc.org/wiki/spigot-1-14-plugin-compatibility-list/

  Näillä seteillä pääsisi varmaan jo pitkälle:

  Multiverse-Core ja Multiverse-Portals (maailmojen hallinta ja asetukset, portaalit):

  Multiversellä voi lisätä rinnakkaisia maailmoja erityisasetuksilla ja -generaattoreilla, maailmakohtaisilla pelimuodoilla ym. säädöillä, ja se edustaa plugineissa mielestäni "veteraanipäätä". Listan mukaan Multiversen snapshot 3.0.0 toimi joillain poikkeuksilla, ja hiljattain Jenkinsiin näkyy ilmestyneen jo snapshot 4.0.0. Kannattaa varmaankin siis kokeilla (mieluummin testiserverillä kuin tuotannossa) sitä varovaisuutta noudattaen.

  Toki Spigotin pluginlistoilta löytynee jokunen tusina muitakin multimaailmalisäosia, hakusanat "MultiWorld" ja "worlds" varmaankin tuovat esille lisää mainioita vaihtoehtoja.


  Per World Inventory (maailmakohtaiset inventoryt, rahat, xp:t, ääriarkut, jne...)

  PerWorldInventory osaa tehdä tämän (sekä liudan verran muita asioita). Se on ainakin tietosivunsa mukaan yhteensopiva version 1.14 kanssa. Hyvä korvaaja aiemmin laajalti käytössä olleelle Multiverse-Inventories -lisäosalle. Osaa vaihdella inventoryt, enderchestit ym. myös esimerkiksi käytössä olevan pelimuodon mukaan.


  Skript tai vastaava? (monenlaisten omien toimintojen tekemiseen)

  Skript on oiva työkalu pienempien toimintojen tekemiseen ja testailuun (ja miksei tietysti isompiinkin kokonaisuuksiin), ja näkisin, että sillä mainitsemasi kompassivalikon tekeminen voisi onnistua. Sitä ei ole mainittu Spigotin yhteensopivuuslistassa, mutta sen GitHub-repon perusteella arvelisin, että päivitys versioon 1.14(.2) tapahtuu lähitulevaisuudessa.

  Jos kiinnostusta löytyy, kannattaa pohtia myös Javan kanssa pakertamista. Mutta jos ajatus öisistä debuggailusessioista etoo, kannattaa miettiä sitä kahteen kertaan...


  ---

  Lienee sanomattakin selvää, että esim. permission-lisäosat ja muut "utiliteetit" voivat tulla tarpeeseen.


  Jos odotettavissa on suurempia pelaajamääriä, voi tämäkin tulla ajankohtaiseksi ihan kuormantasausta ajatellen. Mutta oikein konfiguroituna (ja riittävillä resursseilla) multimaailmaviritykset ja "yhden palvelimen hubit" voi kai todeta ihan kohtalaisiksi ratkaisuiksi.
   
 3. Latasin nuo muutama päivä sitten, mutta ei toiminut jostain syystä serverillä. Voin yrittää ladata ne uudelleen.
  Serverillä on Skript ja SkQuery, mutta en osaa käyttää niitä hyvin.
   
 4. Tapsa

  Tapsa Jäsen

  Latasitko Jenkinsistä snapshot-version vai jonkin aiemman? En osaa sen tarkemmin kommentoida, kun en tiedä mahdollisista virheistä tai konffeista.

  Valmiita Skript-lisäosia löytyy interwebsin syövereistä vaikka millä mitalla, kannattaa etsiskellä hakukoneiden avulla.
   
 5. Sain Multiverse-Core ja Multiverse-Portals pluginit toimimaan.
   
 6. Jokni

  Jokni Jäsen

  Tää käyttää aternosta.
   
 7. videosambo

  videosambo Jäsen

  jos et käytä plugareita ja vedät vanillalla, laitat world kansion tiedostoihi, ja muutat server.properties tiedostosta maailman nimen toisen maailman nimeks.
   
 8. Käytän Spigot:tia ja vaihdoin serverini versioksi 1.13.2, koska pluginit eivät toimineet oikein 1.14.2-versiossa.
   
 9. Tapsa

  Tapsa Jäsen

  Ehkä ihan järkevää, huomioonottaen, että 1.14(.2) on tullut vasta ihan hiljattain, ja lisäosien kehittäjät eivät ole vielä ehtineet päivittelemään. Jos ei ole tarvetta himmeänhirveille protokollakikkailuille, voit kokeilla esim. ViaVersion -lisäosaa, joka mahdollistaa uudemmilla versioilla liittymisen vanhan version palvelimelle.